Ανακοινώσεις


    • Σε αυτή την ενότητα θα αναρτούμε νέα και αλλαγές του site, για το μέλλον της Σχολής, καθώς και διακρίσεις φοιτητών/ αποφοίτων ΣΕΜΦΕ. 


Διδακτορικά για Αποφοίτους ΣΕΜΦΕ

αναρτήθηκε στις 12 Δεκ 2017, 2:14 μ.μ. από το χρήστη Konstantinos I. Stouras   [ ενημερώθηκε 12 Δεκ 2017, 2:14 μ.μ. ]

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο για δύο προτεινόμενες θέσεις για διδακτορική έρευνα στο KU Leuven στο Βέλγιο. Επίσης, σας περιμένουμε στις 27 Δεκεμβρίου για περισσότερες απορίες για μεταπτυχιακές σπουδές μετά το πτυχίο (δηλώστε συμμετοχή εδώ).

Eτήσια Συνάντηση Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ 2017

αναρτήθηκε στις 4 Δεκ 2017, 2:02 μ.μ. από το χρήστη SEMFE Alumni

Ο σύλλογος διπλωματούχων της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. σας προσκαλεί στην ετήσια συνάντηση αποφοίτων για το 2017 την Τετάρτη 27/12/2017 στις 20:00 στον χώρο του Minnie the Moocher (Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι). Σας περιμένουμε όλους και όλες! Επικοινωνία: www.semfeΑlumni.gr, www.facebook.com/semfeΑlumni, gradsemfe@gmail.com

Εξελίξεις σχετικά με το ΤΕΕ

αναρτήθηκε στις 5 Νοε 2017, 4:03 π.μ. από το χρήστη Evangelos Almpanis   [ ενημερώθηκε 5 Νοε 2017, 2:50 μ.μ.από Dimitrios Karalis ]

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου,

Πρόσφατα είχαμε εξελίξεις σχετικά με το θέμα της δικαστικής διεκδίκησης ένταξης των διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ στο ΤΕΕ. Με βάση την απόφαση 2467/2017 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών απορρίφθηκε η αίτηση ακυρώσεως που είχαν υποβάλει 15 διπλωματούχοι ΣΕΜΦΕ στις 10.10.2011 σχετικά με την σιωπηρή άρνηση του ΤΕΕ για συμμετοχή τους στις εξετάσεις για την απόκτηση ειδικότητας μηχανικού. Ωστόσο, το σκεπτικό της απόφασης ξεκαθαρίζει ότι αυτό γίνεται γιατί στο ΤΕΕ δεν υπάρχει (ακόμη) συγγενής ειδικότητα που να εντάσσονται οι διπλωματούχοι μας. 

Από τη δική μας πλευρά όμως, είχαμε φροντίσει (ήδη από τότε) ώστε να κινηθούμε ταυτόχρονα και στο δεύτερο μέτωπο (της απονομής ειδικότητας)  μέσω της προσφυγής 11 διπλωματούχων αυτή τη φορά, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο αν και χρονικά μεταγενέστερο, εκδικάστηκε πρώτο, τον Οκτώβριο του 2015 και η απόφασή του ήταν, κατ'αρχάς, θετική για εμάς. Παρόλ' αυτά όμως, η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ συνεχίζει να κωλυσιεργεί παρά την απόφαση του ΣτΕ, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας ως προς την απαρέγκλιτη εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Για το λόγο αυτό καλούμε τα μέλη του Συλλόγου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 στο καφέ "ΒΕΝΕΤΗ" Λ. Μεσογείων 226 (Πρόσβαση μέσω του Μετρό στάση "Χολαργός"). 

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος. 
(Σημειώνουμε ότι λόγω της κρισιμότητας των εξελίξεων θα επιδιωχθεί η επίτευξη απαρτίας στις 15 Νοεμβρίου).

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ.

Καλοκαιρινό Πάρτυ Συλλόγου

αναρτήθηκε στις 11 Ιουν 2017, 9:25 π.μ. από το χρήστη Dimitrios Karalis   [ ενημερώθηκε 11 Ιουν 2017, 9:42 π.μ. ]

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων διοργανώνει τo Σάββατο 24 Ιουνίου στις 21:30 το πρώτο καλοκαιρινό party για όλους τους απόφοιτους, προπτυχιακούς και φίλους στο Darwin (Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι).


Θα χαρούμε να σας δούμε απο κοντά!

Διοικητικό Εφετείο (16 Μαρτίου 2017)

αναρτήθηκε στις 19 Μαρ 2017, 1:40 μ.μ. από το χρήστη SEMFE Alumni   [ ενημερώθηκε 21 Μαρ 2017, 2:23 π.μ.από Dimitrios Karalis ]

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 συζητήθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η αίτηση ακυρώσεως που είχαν υποβάλει 15 διπλωματούχοι της σχολής μας εναντίον του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως προς την άρνηση συμμετοχής τους στις εξετάσεις για την εγγραφή τους σε αυτό.


Ο Σύλλογος Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ έδωσε το παρόν και σε αυτή την τελευταία πράξη της δικαστικής διεκδίκησης, δεκαοκτώ χρόνια απο την ίδρυση της Σχολής.

Αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου το επόμενο τρίμηνο. Θα σας κρατάμε ενήμερους.


Για το Σύλλογο, 

το Δ.Σ.Ελληνική Μαθηματική Εταιρία - Εκλογές 2017

αναρτήθηκε στις 8 Μαρ 2017, 10:35 π.μ. από το χρήστη Dimitrios Karalis

Αγαπητά μέλη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 19 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι στην ΕΜΕ μπορούν να εγγραφούν απόφοιτοι της Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. που έχουν ακολουθήσει την Κατεύθυνση Μαθηματικών, όπως πιστοποιείται στο αντίγραφο πτυχίου που χορηγεί η Γραμματεία.

Τηλέφωνα επικοινωνίας της ΕΜΕ: 2103616532, 2103617784

Κοπή Πίτας 2017 & Γενική Συνέλευση Συλλόγου Διπλωματούχων

αναρτήθηκε στις 24 Ιαν 2017, 3:16 μ.μ. από το χρήστη SEMFE Alumni   [ ενημερώθηκε 25 Ιαν 2017, 11:52 π.μ.από Dimitrios Karalis ]

SEMFE Alumni - Kopi pitas 2017

Αγαπητά μέλη και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας προσκαλούμε με χαρά στην Κοπή Πίτας του Συλλόγου για το 2017 την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 20:00 μ.μ. στο "Αθηναίων Πολιτεία" (Θησείο).
Καθώς αναμένουμε να παρευρεθεί η πλειοψηφία των μελών*, στον ίδιο χώρο θα προηγηθεί η καθιερωμένη τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 20:00.

Τα θέματα της Συνέλευσης θα είναι:
  1. Οικονομικός και διοικητικός απολογισμός του Δ.Σ.
  2. Τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου
  3. Επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την ένταξη της Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. στο Τ.Ε.Ε.

Η πίτα, όπως κάθε χρόνο, θα είναι σπιτική, ενώ το φλουρί θα αντιστοιχεί σε ένα βιβλίο με θέμα την επιστήμη.


Σας περιμένουμε όλους!

Το Δ.Σ.

---- 
*Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας η Συνέλευση θα επαναληφθεί μία εβδομάδα μετά, στο ίδιο μέρος και στον ίδιο χώρο με την ίδια θεματολογία. Ωστόσο, αναμένουμε ότι το ποσοστό της απαρτίας που απαιτείται θα επιτευχθεί εκείνη την ημέρα στις 12 Φεβ. 2017, οπότε η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη. 
**Για τους διπλωματούχους που δεν είναι ακόμα εγγεγραμμένοι στα μητρώα μελών του Συλλόγου θα δοθεί η ευκαιρία εγγραφής.


Ετήσια Συνάντηση Αποφοίτων 2016 - 28 Δεκ @Minnie the Moocher, Κολωνάκι

αναρτήθηκε στις 14 Δεκ 2016, 2:52 μ.μ. από το χρήστη SEMFE Alumni   [ ενημερώθηκε 14 Δεκ 2016, 2:53 μ.μ. ]

Αγαπητά μέλη και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ σας προσκαλεί στην καθιερωμένη πλέον Ετήσια Συνάντηση Αποφοίτων για το 2016, την Τετάρτη 28/12 στο "Minnie the Moocher" (στην πλατεία Κολωνακίου, Τσακάλωφ 7, Αθήνα 10673). Σκοπός της εκδήλωσης είναι η σύσφιξη των συναδελφικών μας σχέσεων και είναι ευκαιρία για όσους διαμένουν στο εξωτερικό και βρίσκονται στην Αθήνα για τις γιορτές να παρευρεθούν. Επιπλέον, θα δοθεί η ευκαιρία σε νέα μέλη να εγγραφούν στο σύλλογο και να ενημερωθούν για τις δράσεις του.

Δείτε φωτογραφίες από την αντίστοιχη εκδήλωση το 2015 και το 2014.

Ημερίδα Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ - Νοέμβριος 2016

αναρτήθηκε στις 9 Δεκ 2016, 4:09 μ.μ. από το χρήστη SEMFE Alumni   [ ενημερώθηκε 12 Δεκ 2016, 1:45 μ.μ. ]

             

Την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 είχαμε την τιμή να διοργανώσουμε την 2η Ημερίδα Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ με τίτλο: "Μετά την ΣΕΜΦΕ τι? - Οι Διπλωματούχοι επιστρέφουν στο Αμφιθέατρο". Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ομιλητές Διπλωματούχους ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ που μας τίμησαν με την παρουσία τους (κατά αλφαβητική σειρά): Στράτος ΔερμιτζιώτηςΕλευθερία Δεσποιναρά, Δημήτρης Κουζής-ΛουκάςΚωνσταντίνος ΛαγαράςΕύη ΛαμπάκηΌλγα ΣαρλήΚωνσταντίνος ΧατζημιχάληςΕυχαριστούμε επίσης τα μέλη ΔΕΠ ΣΕΜΦΕ και τη σημερινή διοίκηση της Σχολής για την υποστήριξη, το ΕΜΠ για την παραχώρηση της αίθουσας, και όλους όσους παρευρέθηκαν και στήριξαν αυτήν την πρωτοβουλία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες της Ημερίδας στο YouTube, και στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας θα βρείτε τις παρουσιάσεις των ομιλητών.

2η Ημερίδα Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ "Μετά την ΣΕΜΦΕ τι? - Οι Διπλωματούχοι επιστρέφουν στο Αμφιθέατρο"Η οργανωτική επιτροπή,
Δημήτρης Κάραλης  (Πρόεδρος)
Ελευθέριος Ελμαλής (Αντιπρόεδρος)
Ευάγγελος Αλμπάνης (Γενικός Γραμματέας)

Εκδίκαση Υπόθεσης των 15 στο Διοικητικό Εφετείο

αναρτήθηκε στις 6 Οκτ 2016, 12:27 μ.μ. από το χρήστη Dimitrios Karalis   [ ενημερώθηκε 6 Οκτ 2016, 1:36 μ.μ.από SEMFE Alumni ]

Η εκδίκαση στο Διοικητικό Εφετείο της αίτησης ακυρώσεως εναντίον της άρνησης του ΤΕΕ για τη συμμετοχή των 15 διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ στις εξετάσεις για την εγγραφή μας στο εν λόγω επιμελητήριο θα λάβει χώρα την Πέμπτη 16 Mαρτίου 2017.

Σημειώνουμε ότι η υπόθεσή μας στο Διοικητικό Εφετείο, απο την αίτησή μας τον Οκτώβριο του 2011, πήρε ακόμα μία αναβολή λόγω του συσσωρευμένου φόρτου υποθέσεων, αποτέλεσμα των απεργιών των δικηγόρων το προηγούμενο διάστημα.

Μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο και την εκδίκαση στο Διοικητικό Εφετείο, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι δεσμευτική για το ΤΕΕ ώστε να απαντήσει στο αίτημα των διπλωματούχων να ενταχθούν σε υπάρχουσα κατηγορία μηχανικών ή τη δημιουργία νέας ειδικότητας. Στη βάση αυτή και ακολουθώντας μια πορεία πολλών ετών, ο Σύλλογος θα συνεχίσει να προασπίζεται τα συμφέροντα των διπλωματούχων για την οριστική ισότιμη αναγνώριση μέσα στο ΤΕΕ. Η ενότητα και η ενεργή συμμετοχή που ο σύλλογος καθιέρωσε στην κουλτούρα εντός κι εκτός ιδρύματος ήταν και παραμένει το ισχυρό μας όπλο στις μάχες που δώσαμε και σε αυτές που συνεχίζουμε να δίνουμε. Για την τελική μας νίκη.

Για οποιοδήποτε νεότερο, θα ενημερώνεστε απο την επίσημη σελίδα μας.

Για το Σύλλογο,
το ΔΣ1-10 of 70