Ανακοινώσεις


    • Σε αυτή την ενότητα θα αναρτούμε νέα και αλλαγές του site, για το μέλλον της Σχολής, καθώς και διακρίσεις φοιτητών/ αποφοίτων ΣΕΜΦΕ. 


TEE updates - Συνεισφέρουμε 230€ για το δικαστικό αγώνα των 11 Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ

αναρτήθηκε στις 11 Οκτ 2018, 4:46 π.μ. από το χρήστη Konstantinos I. Stouras   [ ενημερώθηκε 11 Οκτ 2018, 9:59 π.μ. ]

Αγαπητά μέλη, 

Σας ενημερώνουμε σχετικά με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ να συνεισφέρει το ποσό των 230€ για τη συνέχιση του 8ετούς δικαστικού αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. 

Το ΤΕΕ δεν έχει ακόμα συμμορφωθεί στην απόφαση του ΣτΕ (2015) η οποία το υποχρεώνει να δώσει απάντηση στο αίτημα εγγραφής των διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ στα μητρώα του. Η κωλυσιεργία του ΤΕΕ οδήγησε τους 11 ενάγοντες Απόφοιτους ΣΕΜΦΕ στην ενεργοποίηση της επιτροπής συμμόρφωσης του ΣτΕ τον Ιούλιο 2018. Πριν προχωρήσει το ΣτΕ έχει καλέσει τις δύο πλευρές να παραθέσουν τα επιχειρήματα τους. Όπως κάθε νομική πράξη, αυτό φέρει το σχετικό οικονομικό κόστος στους συμμετέχοντες το οποίο ανέρχεται στα 324.04€

Σημειώνουμε ότι το μέρος του ποσού αυτού το οποίο θα συνεισφέρουμε είναι το εναπομείναν αποθεματικό του ταμείου μας. Καθώς, όπως είναι γνωστό, τα έσοδα του Συλλόγου προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των μελών του, σας καλούμε να ανανεώσετε τη συνδρομή σας για το νέο έτος έγκαιρα. Επίσης, μπορείτε να καλέσετε και άλλους συναδέλφους να εγγραφούν στο σύλλογο ή να ενισχύσετε το ταμείο με τη μορφή δωρεάς.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξή σας.

Με τιμή,

Το ΔΣ

Μάστερ το πτυχίο ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ

αναρτήθηκε στις 21 Σεπ 2018, 2:25 μ.μ. από το χρήστη SEMFE Alumni

Ως μάστερ αναγνωρίζονται πλέον στην Ελλάδα τα πτυχία πενταετών σπουδών, δηλαδή των Πολυτεχνείων και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου. Η απόφαση ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των πολυτεχνείων και των γεωπονικών σχολών της χώρας, και των επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων τους, καθώς βοηθά τους πτυχιούχους για την αναβάθμισή τους στη διοικητική πυραμίδα του Δημοσίου. Επίσης, στην κλίμακα του ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων οι κάτοχοι μάστερ ανεβαίνουν επίπεδο· από το 6 στο οποίο τοποθετούνται οι κάτοχοι πρώτου πτυχίου, στο 7. 

Επισυνάπτουμε ακολούθως το αντίστοιχο ΦΕΚ υπογραμμίζοντας την αναφόρα στη Σχολή μας.  

Αρχαιρεσίες Συλλόγου 2018 - Αποτελέσματα

αναρτήθηκε στις 29 Απρ 2018, 3:45 μ.μ. από το χρήστη Dimitrios Karalis   [ ενημερώθηκε 29 Απρ 2018, 4:04 μ.μ. ]

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 συγκλήθηκε το νέο ΔΣ το οποίο προέκυψε από τις εκλογές του Απριλίου, σε διευρυμένη σύνθεση, μαζί με τα αναπληρωματικά μέλη και εθελοντές αποφοίτους, όπου συζητήθηκε ο μελλοντικός σχεδιασμός των ενεργειών του Συλλόγου. Σε νεότερη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν.

Σας ενημερώνουμε ότι το νέο ΔΣ έχει συγκροτηθεί σε σώμα ως εξής:

Δημήτρης Κάραλης (Πρόεδρος)
Λευτέρης Ελμαλής (Αντιπρόεδρος)
Αριστούλα Σιμιτζή (Γραμματέας)
Σοφία Ευαγγελίδη (Ταμίας)
Ευάγγελος Αλμπάνης (Μέλος)

Αναπληρωματικά μέλη ΔΣ:
Κωνσταντίνος Στούρας
Ίριδα Αναστοπούλου
Ματθαίος Αντωνόπουλος

Ελεγκτική Επιτροπή:
Αστέριος Πάσχος
Μιλτιάδης Χασαπλαδάκης

Ευχαριστούμε την Εφορευτική Επιτροπή: Ευάγγελο Ρουμελιώτη, Τόλη Κωνσταντίνο και Μανιά Δημήτρη για την άψογη διενέργεια των αρχαιρεσιών.

Εκλογές και Γενική Συνέλευση Συλλόγου 2018

αναρτήθηκε στις 12 Μαρ 2018, 1:10 μ.μ. από το χρήστη Dimitrios Karalis   [ ενημερώθηκε 13 Μαρ 2018, 1:29 μ.μ.από Evangelos Almpanis ]

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της 11ης Μαρτίου του 2018 προκηρύσσονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου. Η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, στα πλαίσια της οποίας θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες θα λάβει χώρα στα γραφεία του Συλλόγου στα Νέα Κτίρια ΣΕΜΦΕ (κάτω όροφος δεξιά) στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου την Δευτέρα 26.3.2018 στις 18:00, αν υπάρξει απαρτία. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα 2.4.2018 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων μελών, όπως ορίζει το Καταστατικό του Συλλόγου. Οι κάλπες ανοίγουν στις 18:00 και κλείνουν στις 21:00. 

Θέματα Γενικής Συνέλευσης:

Έγκριση οικονομικού απολογισμού ΔΣ
Έγκριση διοικητικού απολογισμού ΔΣ
Αρχαιρεσίες 2018

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν την υποψηφιότητά τους για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Ελεγκτική Επιτροπή στο e-mail του Συλλόγου gradsemfe@gmail.com, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο και τη χρονολογία κτήσης του πτυχίου ΣΕΜΦΕ το αργότερο μέχρι την 26η Μαρτίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00. Υποψήφιοι μπορούν να είναι μόνο οικονομικά τακτοποιημένα μέλη (οδηγίες πληρωμής).

Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου να συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία για ένα αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα. 

Το Δ.Σ.

Επικείμενη Ένταξη της Σχολής μας στο ΤΕΕ

αναρτήθηκε στις 1 Μαρ 2018, 1:32 μ.μ. από το χρήστη Dimitrios Karalis   [ ενημερώθηκε 5 Μαρ 2018, 3:12 μ.μ.από SEMFE Alumni ]

        Ύστερα από μια μακροχρόνια δικαστική διεκδίκηση και με τις πολύχρονες συντονισμένες ενέργειες του Συλλόγου Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι το ζήτημα οδεύει προς την τελική λύση του. Η τελική δικαίωση θα έρθει όταν θα έχουμε στα χέρια μας και τις επίσημες αποφάσεις του Τ.Ε.Ε.. Ο Σύλλογος Διπλωματούχων, συνεπής στην αδιάκοπη προσπάθεια γύρω από το ζήτημα αυτό θα είναι όπως πάντα ενεργά παρών (βλ. τελικές διαβουλεύσεις), όπως ήταν και μέχρι τώρα ο επισπεύδων σε αυτή τη διαδικασία, ώστε να διασφαλίσει ότι η όποια λύση θα πατήσει πάνω στο κείμενο οδηγό που καταθέσαμε πριν δύο χρόνια (βλ. «Επιστολή Προς ΤΕΕ» / αρ.πρωτ.1438) στα όργανα του Τ.Ε.Ε.

      Ήρθαμε σε ευθεία ρήξη με συντεχνιακές και αρτηριοσκληρωτικές αντιλήψεις μέσα και έξω από την σχολή. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να το βάλλουμε κάτω. Ο λόγος που ξανασηκωνόμασταν όλο και πιο δυνατοί ήταν ότι βαθιά μέσα μας εξ αρχής γνωρίζαμε ότι μόνο εμείς, οι διπλωματούχοι, μπορούσαμε αυτόνομα, με αγώνα και σθένος, να κάμψουμε τις όποιες αντιστάσεις και να νικήσουμε.

       Η σημασία της ένταξής μας στο Τ.Ε.Ε. είναι τεράστια. Πρώτον, μας κατοχυρώνει στο κομμάτι συμμετοχής στους επόμενους κύκλους ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, όπου θα «τρέξουν» αρκετές διαδικασίες, στις οποίες ο διπλωματούχος της Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. θα έχει αποτύπωμα και αναγνωρισμένα εργασιακά δικαιώματα. Δεύτερον, μας θέτει ενεργούς συμμέτοχους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, όπου θα μπορούμε να επικοινωνούμε τις νέες δυναμικές τάσεις της επιστήμης εκσυγχρονίζοντας και διευρύνοντας τον ρόλο του μηχανικού στην έρευνα και την ανάπτυξη. Τέλος, η σχολή θα αναβαθμιστεί αποκτώντας πλέον το κύρος που της αναλογεί μέσα στο ίδρυμα και αυτό θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στις βάσεις εισαγωγής και άρα στην ποιότητα των εισακτέων συναδέλφων μας.


Για το Σύλλογο,

το ΔΣ

Δημήτρης Κάραλης (Πρόεδρος)

Λευτέρης Ελμαλής (Αντιπρόεδρος)

Βαγγέλης Αλμπάνης (Γραμματέας)

Σοφία Ευαγγελίδη (Ταμίας)

Αριστούλα Σιμιτζή (Μέλος)

Κοπή πίτας 2018 - φωτογραφίες

αναρτήθηκε στις 28 Φεβ 2018, 12:02 μ.μ. από το χρήστη SEMFE Alumni   [ ενημερώθηκε 16 Μαρ 2018, 11:41 π.μ.από Dimitrios Karalis ]

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας για το 2018! 

Μέσα σε όλα πραγματοποιήθηκε και μια ουσιαστική και σημαντική συζήτηση σε θέματα που αφορούν τη Σχολή και τους διπλωματούχους. Σημαντικότατες εξελίξεις έρχονται σε πολλά επίπεδα και πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα! Εκτός από τα μέλη, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Παναγιώτης Ψαράκος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και καθηγητής μας κ. Αργύρης Φελούρης. Δείτε φωτογραφίες παρακάτω καθώς και στο FB group μας!


Κοπή πίτας 2018

αναρτήθηκε στις 11 Φεβ 2018, 1:46 μ.μ. από το χρήστη SEMFE Alumni   [ ενημερώθηκε 11 Φεβ 2018, 1:57 μ.μ. ]

Αγαπητά μέλη και αγαπητοί συνάδελφοι,

με χαρά σας προσκαλούμε στην Κοπή της Πίτας του Συλλόγου Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ για το 2018 στο χώρο του Urban (Ούλωφ Πάλμε 48, Ζωγράφου) την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ.. Πείτε μας αν θα παρευρεθείτε δηλώνοτας συμμετοχή εδώ! Η εκδήλωση θα είναι μια καλή ευκαιρία για εποικοδομητική συζητηση σχετικά με τα θέματα που απασχολούν όλους τους αποφοίτους της Σχολής μας. Σημειώνουμε οτι θα δοθεί η δυνατότητα ανανέωσης συνδρομών αλλά και εγγραφής νέων μελών.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Εκ μέρους του Δ.Σ. Διδακτορικά για Αποφοίτους ΣΕΜΦΕ

αναρτήθηκε στις 12 Δεκ 2017, 2:14 μ.μ. από το χρήστη Konstantinos I. Stouras   [ ενημερώθηκε 12 Δεκ 2017, 2:14 μ.μ. ]

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο για δύο προτεινόμενες θέσεις για διδακτορική έρευνα στο KU Leuven στο Βέλγιο. Επίσης, σας περιμένουμε στις 27 Δεκεμβρίου για περισσότερες απορίες για μεταπτυχιακές σπουδές μετά το πτυχίο (δηλώστε συμμετοχή εδώ).

Eτήσια Συνάντηση Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ 2017

αναρτήθηκε στις 4 Δεκ 2017, 2:02 μ.μ. από το χρήστη SEMFE Alumni

Ο σύλλογος διπλωματούχων της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. σας προσκαλεί στην ετήσια συνάντηση αποφοίτων για το 2017 την Τετάρτη 27/12/2017 στις 20:00 στον χώρο του Minnie the Moocher (Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι). Σας περιμένουμε όλους και όλες! Επικοινωνία: www.semfeΑlumni.gr, www.facebook.com/semfeΑlumni, gradsemfe@gmail.com

Εξελίξεις σχετικά με το ΤΕΕ

αναρτήθηκε στις 5 Νοε 2017, 4:03 π.μ. από το χρήστη Evangelos Almpanis   [ ενημερώθηκε 5 Νοε 2017, 2:50 μ.μ.από Dimitrios Karalis ]

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου,

Πρόσφατα είχαμε εξελίξεις σχετικά με το θέμα της δικαστικής διεκδίκησης ένταξης των διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ στο ΤΕΕ. Με βάση την απόφαση 2467/2017 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών απορρίφθηκε η αίτηση ακυρώσεως που είχαν υποβάλει 15 διπλωματούχοι ΣΕΜΦΕ στις 10.10.2011 σχετικά με την σιωπηρή άρνηση του ΤΕΕ για συμμετοχή τους στις εξετάσεις για την απόκτηση ειδικότητας μηχανικού. Ωστόσο, το σκεπτικό της απόφασης ξεκαθαρίζει ότι αυτό γίνεται γιατί στο ΤΕΕ δεν υπάρχει (ακόμη) συγγενής ειδικότητα που να εντάσσονται οι διπλωματούχοι μας. 

Από τη δική μας πλευρά όμως, είχαμε φροντίσει (ήδη από τότε) ώστε να κινηθούμε ταυτόχρονα και στο δεύτερο μέτωπο (της απονομής ειδικότητας)  μέσω της προσφυγής 11 διπλωματούχων αυτή τη φορά, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο αν και χρονικά μεταγενέστερο, εκδικάστηκε πρώτο, τον Οκτώβριο του 2015 και η απόφασή του ήταν, κατ'αρχάς, θετική για εμάς. Παρόλ' αυτά όμως, η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ συνεχίζει να κωλυσιεργεί παρά την απόφαση του ΣτΕ, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας ως προς την απαρέγκλιτη εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Για το λόγο αυτό καλούμε τα μέλη του Συλλόγου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 στο καφέ "ΒΕΝΕΤΗ" Λ. Μεσογείων 226 (Πρόσβαση μέσω του Μετρό στάση "Χολαργός"). 

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος. 
(Σημειώνουμε ότι λόγω της κρισιμότητας των εξελίξεων θα επιδιωχθεί η επίτευξη απαρτίας στις 15 Νοεμβρίου).

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ.

1-10 of 77