Ανακοινώσεις


    • Σε αυτή την ενότητα θα αναρτούμε νέα και αλλαγές του site, για το μέλλον της Σχολής, καθώς και διακρίσεις φοιτητών/ αποφοίτων ΣΕΜΦΕ. 


Επιστολή Προς Πρυτανικές Αρχές - Διπλώμα Μηχανικού

αναρτήθηκε στις 2 Ιουλ 2020, 11:43 π.μ. από το χρήστη Dimitrios Karalis   [ ενημερώθηκε 2 Ιουλ 2020, 12:18 μ.μ. ]

Ύστερα απο την ιστορική απόφαση της 5ης Οκτωβρίου 2019 του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (απόφ. Δ.Ε. - Α77/Σ12/2019) για την εγγραφή των διπλωματούχων μας στα μητρώα του στην υποειδικότητα των "Μηχανικών Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών", ο Σύλλογος απέστειλε επιστολή προς τον Πρύτανη ΕΜΠ, Καθηγητή κο Ανδρέα Μπουντουβή προτείνοντας την ενσωμάτωση του όρου "Μηχανικός" στα διπλώματα των επόμενων αποφοίτων της σχολής.


Συνεχίζουμε δυναμικά για την κατοχύρωση συγκεκριμένων δικαιωμάτων εντός ΤΕΕ αυτή τη φορά προτείνοντας και διεκδικώντας απο μέσα κι όχι απ' έξω.

Οι Πρώτοι Σεμφίτες Μηχανικοί ΤΕΕ - 27/3/2020

αναρτήθηκε στις 4 Απρ 2020, 7:39 π.μ. από το χρήστη Dimitrios Karalis   [ ενημερώθηκε 4 Απρ 2020, 7:48 π.μ. ]


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι πριν από μερικές μέρες, εγγράφηκε και επίσημα η πρώτη "φουρνιά" διπλωματούχων μας στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας κάτω από τον διακριτικό τίτλο "Μηχανικός Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών".

Για τον Σύλλογο Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ, το αποτέλεσμα αυτό είναι το επιστέγασμα μιας πολυετούς προσπάθειας με συνέχεια και ένταση. Μέχρι την προσφυγή των διπλωματούχων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η δήλωση της ένταξης της ΣΕΜΦΕ στο ΤΕΕ ακουγόταν τουλάχιστον ουτοπική. Σήμερα, έχουμε πλέον τους πρώτους Μηχανικούς των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών και επίσημα. Κι αυτό είναι ένα κτήμα για χιλιάδες διπλωματούχους μας.

Ωστόσο, τώρα είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη να υπάρχει ενότητα και συμμετοχή στο Σύλλογο, μιας και πλέον ανοίγει το κεφάλαιο της συλλογικής διεκδίκησης των επί μέρους επαγγελματικών δικαιωμάτων μέσα στο ΤΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, εκκρεμεί μέχρι και σήμερα η απάντηση στην επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του συλλόγου Κος Κάραλης στα μέσα Ιανουαρίου προς τον Πρόεδρο Διοικούσας ΤΕΕ Κο Στασινό (βλ. επισυνημμένο), καθώς και τον Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Κο Μήλη, όπου θέτουμε ερωτήσεις για την αποσαφήνιση του περιεχομένου άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας των διπλωματούχων μας, αλλά και για την διευθέτηση κάποιων ανοικτών μέχρι και σήμερα εκκρεμοτήτων των 15 από πλευράς του επιμελητηρίου.
TEE

Για οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί μας μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail gradsemfe@gmail.com.

Ελπίζουμε, αυτές τις δύσκολες μέρες, να είσαστε όλοι καλά και να βγούμε όλοι πιο δυνατοί μέσα από αυτή την περιπέτεια!

Το ΔΣ του Συλλόγου,

Οι Διπλωματούχοι στο ΤΕΕ - Θέμα Ειδικότητας

αναρτήθηκε στις 20 Οκτ 2019, 4:16 π.μ. από το χρήστη Dimitrios Karalis   [ ενημερώθηκε 20 Οκτ 2019, 10:47 π.μ. ]

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 συνεδρίασε η Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου με θέμα την εγγραφή των αποφοίτων της ΣΕΜΦΕ σε βασική ειδικότητα. Εκεί, ο Σύλλογος Διπλωματούχων, για ακόμα μία φορά, τοποθετήθηκε, ενώ μοίρασε έντυπο υλικό σχετικά με την πάγια θέση του για νέα ειδικότητα του Μηχανικού ΕΜΦΕ. Η ενιαία στάση Διπλωματούχων, Σχολής και Φοιτητών, είχε σαν αποτέλεσμα να καμφθούν και οι τελευταίες αντιρρήσεις εντός του Επιμελητηρίου και να παρθεί μια απόφαση για άμεση ένταξη στην (πιο συγγενική) ειδικότητα, αυτή του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, με μεταβατικό χαρακτήρα και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, μέσα στον οποίο θα μπορεί να υλοποιηθεί η δημιουργία νέας βασικής ειδικότητας, αυτής του μηχανικού ΕΜΦΕ. Ο χρονικός ορίζοντας τέθηκε σαν όρος με επιστολή, αλλά και με την τοποθέτηση μας απέναντι στο σώμα της Αντιπροσωπείας. Χωρίς αυτόν τον όρο, η οποιαδήποτε δέσμευση απο πλευράς των οργάνων του ΤΕΕ, δεν είχε κατ' εμάς καμία απολύτως πρακτική αξία.
Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτού του χρονοδιαγράμματος, για το οποίο ο Σύλλογος Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ θα είναι ο βασικός συνομιλητής και εγγυητής εντός του ΤΕΕ, θα είναι η εγγραφή τουλάχιστον 100 συναδέλφων, οι οποίοι θα αποτελέσουν την "κρίσιμη μάζα" ώστε να κινητοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων έχει ζητήσει ήδη επίσημα από το ΤΕΕ τις προδιαγραφές που κατοχυρώνουν μεταβατικά τον διπλωματούχο μας κάτω από την ειδικότητα των Ηλεκτρολόγων και την γραπτή απόφαση της αντιπροσωπείας προκειμένου να τα αξιολογήσει και να αναπροσαρμόσει την στάση του με ακλόνητο στόχο τη μόνιμη ειδικότητα του Μηχανικού ΕΜΦΕ με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο ΤΕΕ (αρχικά σαν Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί) συμπλήρωνοντας ΑΜΕΣΑ τη φόρμα με τα στοιχεία τους: Το ΔΣ,

Δημήτρης Κάραλης (Πρόεδρος)
Λευτέρης Ελμαλής (Αντιπρόεδρος)
Ευάγγελος Αλμπάνης (Γραμματέας)
Σοφία Ευαγγελίδη (Ταμίας)
Κωνσταντίνος Στούρας (Μέλος)

Νέα Ειδικότητα Μηχανικού ΕΜΦΕ - 5/10/2019

αναρτήθηκε στις 1 Οκτ 2019, 2:08 π.μ. από το χρήστη Dimitrios Karalis   [ ενημερώθηκε 4 Οκτ 2019, 1:47 μ.μ. ]

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων με εφαλτήριο την «Κίνηση των 15» διεκδίκησε και πέτυχε πριν μερικούς μήνες το δικαίωμα εγγραφής στο ΤΕΕ για τους 2.500 και πλέον διπλωματούχους του. Η κατάκτηση αυτή ήταν το επιστέγασμα ενός μακροχρόνιου και επίπονου αγώνα (απο το 2011). Απομένει το δεύτερο, ουσιαστικό μέρος της κατοχύρωσης ειδικότητας Διπλωματούχου Μηχανικού ΕΜΦΕ.

Πάνω στη βάση της επιστολής που είχε σταλεί απο το Σύλλογο στα μέλη της Διοικούσας ΤΕΕ (16 Ιανουαρίου 2016), μετά τη δεσμευτική απόφαση του ΣτΕ, διεκδικήσαμε τη θέσπιση νέας κύριας ειδικότητας για τον διπλωματούχο. Πριν λίγο καιρό, ο Σύλλογος κάλεσε την Επιτροπή Επαγγελματικών Δικαιωμάτων της Σχολής να στηρίξει την πάγια αυτή θέση. Αυτό το κάναμε διότι διαγνώσαμε την πρόθεση της διοίκησης του ΤΕΕ να «ρυθμίσει» το θέμα μας με μια ψευδο-λύση, που τελικά θα καθιστούσε τη ΣΕΜΦΕ παράρτημα άλλων σχολών μηχανικών, χωρίς κανένα ουσιαστικό τεχνικό αντικείμενο (βλ. Πρόταση Στασινού). Ο Σύλλογος την ύστατη ώρα ήταν εκεί (βλ. Συνεδρίαση Αντιπροσωπείας) και υπεραμύνθηκε των συμφερόντων μας (13 Απριλίου 2019) αποκρούοντας την κίβδηλη αυτή πρόταση.

Χαιρετίζουμε, λοιπόν, την απόφαση της σχολής να στηρίξει απο την πλευρά της την πάγια αυτή θέση. Το ΔΣ του συλλόγου μαζί με τον αρμόδιο της επιτροπής επαγγελματικών δικαιωμάτων της σχολής κ. Μ. Κόκκορη εργαστήκαμε απο κοινού στην τεκμηρίωση συγκεκριμένων υποειδικοτήτων, στις οποίες ο διπλωματούχος της σχολής μπορεί να ενταχθεί. Η συγκεκριμένη θέση και τεκμηρίωση μεγιστοποιεί την ισχύ πίεσης προς την διοίκηση του ΤΕΕ, η οποία πλέον καλείται να δώσει μια δίκαιη, πραγματική και βιώσιμη για τα νέα μέλη της λύση. Άλλωστε μια λύση που προτείνεται ή επιβάλλεται μονομερώς χωρίς την αναγνώριση της άλλης πλευράς δεν αποτελεί λύση.

Μέχρι την τελική επίλυση του θέματος και την ουσιαστική αναγνώρισή μας ως ισότιμοι μηχανικοί, ο Σύλλογος Διπλωματούχων καλεί τους διπλωματούχους να μην αιτηθούν την εγγραφή τους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Επιπλέον, καλούμε τα μέλη να παραστούν στην κρίσιμη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «ΕΡΜΗΣ» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) Ακαδημίας 7 (6ος όροφος).

Τελετή απονομής διπλωμάτων 2019

αναρτήθηκε στις 4 Ιουλ 2019, 11:41 π.μ. από το χρήστη Λευτέρης Ελμαλής

Την Τρίτη 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η απονομή διπλωμάτων στους νέους απόφοιτους της ΣΕΜΦΕ. Χαιρετισμό απηύθυναν κατά σειρά ο αν. πρύτανης καθηγητής κ. Μαρίνος Κάβουρας, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων κ. Λευτέρης Ελμαλής και ο Κοσμήτορας της Σχολής καθηγητής κ. Σταύρος Κουρκουλής.  
Ο κ. Ελμαλής στάθηκε στην τελευταία επίτευξη του Συλλόγου με την εισαγωγή των διπλωματούχων μας στο ΤΕΕ και ανέφερε την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των φορέων (Σύλλογος-ΤΕΕ-Σχολή) για την ομαλή ένταξη των διπλωματούχων σε ειδικότητες. 
Επιπρόσθετα, κάλεσε όλους τους διπλωματούχους να στηρίξουν το Σύλλογο είτε οικονομικά και να γίνουν μέλη, είτε με την παρουσία τους στις δραστηριότητες του Συλλόγου έτσι ώστε να κρατηθεί «ζεστό» και ενεργό το δίκτυο των αποφοίτων που απασχολούνται στην χώρα και στο εξωτερικό. 
Το δίπλωμά μας αποκτά όλο και περισσότερη βαρύτητα αφού για πρώτη φορά φέτος επάνω στον πάπυρο υπήρχε η επιγραφή Integrated Master ως αναγνώριση του 5ου έτους σπουδών μας. Είναι γεγονός πως οι ΣΕΜΦίτες κερδίζουμε όλο και περισσότερο μερίδιο στην απαιτητική αγορά εργασίας, οι εξελίξεις τρέχουν και το έργο του Συλλόγου να ανοίγει όλο και περισσότερες πόρτες στους απόφοιτους συνεχίζεται ακάθεκτα.

Επαναληπτική Γ.Σ. Μάιος 2019

αναρτήθηκε στις 14 Μαΐ 2019, 11:47 π.μ. από το χρήστη Konstantinos I. Stouras   [ ενημερώθηκε 14 Μαΐ 2019, 11:47 π.μ. ]

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ καλεί τα μέλη του στην επαναληπτική Γ.Σ., λόγω έλλειψης απαρτίας της προηγούμενης Γ.Σ., την Τετάρτη 15/5/2019 στις 18:30 στην αίθουσα 103 στα Νέα Κτίρια ΣΕΜΦΕ.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί!
Το Δ.Σ.

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ - 8 Μαϊου 2019

αναρτήθηκε στις 25 Απρ 2019, 12:38 μ.μ. από το χρήστη Dimitrios Karalis   [ ενημερώθηκε 25 Απρ 2019, 1:06 μ.μ. ]

Απαντώντας στις τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις για το καθεστώς αναγνώρισης των διπλωματούχων μας μέσα στο ΤΕΕ, ο Σύλλογος καλεί τα μέλη σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 8 Μαϊου στις 18:30 στην Αίθουσα 103 στα νέα κτίρια ΣΕΜΦΕ.

Στη συνέλευση θα ενημερώσουμε και ενωτικά θα αποφασίσουμε για τις επόμενες ενέργειές μας. 

Στη συνέλευση θα γίνει κι ο οικονομικός απολογισμός για το προηγούμενο έτος.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε σας απασχολεί επί του θέματος.

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου,
Κάραλης Δημήτριος (Πρόεδρος)
Ελμαλής Ελευθέριος (Αντιπρόεδρος) 
Αλμπάνης Ευάγγελος (Γενικός Γραμματέας) 
Ευαγγελίδη Σοφία (Ταμίας) 
Κωνσταντίνος Στούρας (Μέλος)

Κατάρριψη Πρότασης Διοικούσας - 13/4/2019

αναρτήθηκε στις 25 Απρ 2019, 12:05 μ.μ. από το χρήστη Dimitrios Karalis   [ ενημερώθηκε 25 Απρ 2019, 12:18 μ.μ. ]

Την 13η Απριλίου του 2019 συγκλήθηκε η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ με βασικό θέμα την απόφαση-πρόταση της Διοικούσας ΤΕΕ για το καθεστώς ένταξης των διπλωματούχων της σχολής σε ειδικότητες.

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων ζήτησε να τοποθετηθεί επί της απόφασης-εισήγησης Στασινού. Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης εκπλαγήκαμε όταν ακούσαμε το Προεδρείο να συντάσσεται με την πρόταση Στασινού (βλ. σχετική ανακοίνωση). Θυμίζουμε ότι, σε προηγούμενη συνεδρίαση, το Προεδρείο είχε εισηγηθεί τη δημιουργία νέας ειδικότητας Μηχανικών ΕΜΦΕ.

Ο Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του. Αρχικά, ο πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη διαφωνία στην πρόταση-εισήγηση για ένταξη σε μια υποειδικότητα χωρίς αντίκρυσμα με τους διπλωματούχους διαιρεμένους στις ειδικότητες Μηχανολόγου και Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Δήλωσε ότι η πρόταση ουσιαστικά περιπαίζει τους 2000 και πλέον διπλωματούχους του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Εξέφρασε με ξεκάθαρο τρόπο την πάγια θέση των διπλωματούχων για τη δημιουργία της νέας αυτόνομης ειδικότητας των Μηχανικών των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικής. Ειδικότητα κάτω από την οποία θα «οικοδομηθούν» από το μηδέν οι υπο-ειδικότητες μας βάσει των επιστημονικών και τεχνικών αντικειμένων που καλύπτουμε. Άλλωστε ο Σύλλογος είχε καταθέσει επιστολή προς τα μέλη της Διοικούσας τον Ιανουάριο του 2016 (λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση του ΣτΕ), η οποία και περιχάρασσε το πλαίσιο της ορθής επίλυσης του ζητήματός μας, χωρίς σύγκρουση με άλλες ειδικότητες, σε δίκαιες και βιώσιμες βάσεις. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη διάστασή σχετικά με οποιαδήποτε προοπτική ανάμιξής με άλλες ειδικότητες μηχανικών. Έπειτα, στηλίτευσε το πονηρό της αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης της πρότασης (λιγότερο από μια μέρα πριν την συνεδρίαση). Στη συνέχεια, αποδόμησε ένα-ένα τα επιχειρήματα της πρωτολογίας του Προέδρου της Διοικούσας, ο οποίος έφερε την πρόταση στην Αντιπροσωπεία. Ο Σύλλογος Διπλωματούχων υπεραμύνθηκε του ενιαίου και αδιάσπαστου του διπλώματός μας λέγοντας ότι η σύγκλητος του ιδρύματος απονέμει το δίπλωμα στου σπουδαστές της Σχολής χωρίς καμμιά αναφορά σε κατευθύνσεις. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον αρτηριοσκληρωτικό τρόπο συμπεριφοράς της διοίκησης του ΤΕΕ, αφού δύο και πλέον μήνες όντας «εν δυνάμει» μέλη του, ουδέποτε κληθήκαμε να συζητήσουμε ή να ενημερωθούμε για τα στοιχειώδη. Τη στιγμή μάλιστα που έγιναν οι προβλεπόμενες ενέργειες για πρόκληση συνάντησης.

Ο Σύλλογος, τέλος, έδωσε απαντήσεις και σε μεθοδευμένες παρεμβάσεις συγκεκριμένων μελών τη-ς αντιπροσωπείας που τέθηκαν εκ του πονηρού και επιχείρησαν να παρουσιάσουν την ΣΕΜΦΕ σαν μια σχολή με "δύο κεφάλια". Πρώτον, διατυπώθηκε ο ισχυρισμός για τον ΑΣΕΠ, όπου διδάσκουμε στα Λύκεια και τα Γυμνάσια είτε μόνο σα καθηγητές φυσικής είτε μόνο σα καθηγητές μαθηματικών. Ισχυρισμός ο οποίος και καταρρίφθηκε με την απάντησή μας ότι οι δύο διδάσκουμε και τα δύο. Δεύτερον, αναφέρθηκε ότι στο προεδρικό μας διάταγμα (Π.Δ.) διαχωρίζονται οι Φυσικοί από τους Μαθηματικούς, για να απαντήσουμε ότι η τελευταία παράγραφος του Π.Δ. μας ενοποιεί τον διπλωματούχο ΣΕΜΦΕ σε μια και μόνο οντότητα.

Μετά την ομιλία, το κλίμα άρχισε σιγά σιγά να αλλάζει. Οι φοιτητές της σχολής στήριξαν ουσιαστικά την θέση του Συλλόγου μας και ενωμένα αλλά και συντονισμένα εκφράστηκε η κόκκινη γραμμή μας. Η πλειοψηφία των αντιπροσώπων του ΤΕΕ ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ της νέας ειδικότητας ακυρώνοντας την απόφαση-εισήγηση της Διοικούσας. Είχαμε την τύχη με το μέρος μας και οριακά καταψηφίστηκε η πρόταση-εισήγηση Στασινού, με αποτέλεσμα το θέμα μας να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Πρόκειται ίσως για την πιο σημαντική (μέχρι τώρα) νίκη των Διπλωματούχων στην υπόθεση ΤΕΕ. Ταυτόχρονα, πρόκειται και για μια ισχυρή ήττα του Προέδρου της Διοικούσας, που επιχείρησε με άκομψο τρόπο να υποβιβάσει καίρια το αποτύπωμα μας στον τεχνολογικό και επιστημονικό χώρο εντός ΤΕΕ. Συνάμα, μια τέτοια απόφαση θα "νέκρωνε" οριστικά το ουσιαστικό μας όπλο, αυτό της απόφαση του ΣτΕ. Η επιτομή του αγώνα των 15 συναδέλφων μας.

Σας βεβαιώνουμε ότι θα παραμείνουμε ακλόνητοι στο καθήκον μας για αναγνώριση, προασπίζοντας τα συμφέροντά των διπλωματούχων. Πλέον η ισχύς τους είναι πολύ μικρή, μπροστά στην δίψα μας για απονομή δικαιοσύνης. Στον συνεχή αυτόν αγώνα, σας θέλουμε μέτοχους και συνοδοιπόρους.

Για τον Συλλογο,
το ΔΣ

Απαράδεκτη Εισήγηση Διοικούσας ΤΕΕ Για Τους Διπλωματούχους

αναρτήθηκε στις 12 Απρ 2019, 1:19 μ.μ. από το χρήστη Dimitrios Karalis   [ ενημερώθηκε 14 Απρ 2019, 6:24 π.μ. ]

Μόλις σήμερα, 12 Απριλίου του 2019, μάθαμε για την απόφαση-εισήγηση της Διοικούσας ΤΕΕ για τους διπλωματούχους της Σχολής από το site της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Εν ολίγοις, η εισήγηση προτείνει τη δημιουργία νέας υποειδικότητας με όνομα «Μηχανικός Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών» κάτω από τις δύο ξέχωρες ειδικότητες του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και του Μηχανολόγου Μηχανικού. Οι μεν που έχουν επιλέξει την κατεύθυνση του Φυσικού Εφαρμογών θα εντάσσονται στην συγκεκριμένη υποειδικότητα του Μηχανολόγου Μηχανικού, οι δε του Μαθηματικού Εφαρμογών στην ομώνυμη υποειδικότητα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού.

Εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας και καταδικάζουμε αυτή την προκλητική πρόταση από πλευράς Στασινού (Προέδρου Διοικούσας ΤΕΕ) και τα υπόλοιπα 7 μέλη που την συνυπέγραψαν. Η πρόταση αυτή έρχεται για να κλείσει το θέμα της προσφυγής των 15 στο ΣτΕ, που εκκρεμεί από το 2015 και ουσιαστικά με γνώμονα τα συντεχνειακά συμφέροντα εντός ΤΕΕ (βλ. Πολιτικοί Μηχανικοί) κοροϊδεύει τους διπλωματούχους. Ο Σύλλογος είχε εκφράσει απο το 2016 (βλ. επιστολή προς Διοικούσα - 18/1/2016) την θέση του για ένταξη σε νέα ειδικότητα ή μέχρι να γίνει αυτό σε μεταβατική (προσωρινή) ένταξη σε υπάρχουσα ειδικότητα εως ότου δημιουργηθεί η νέα ειδικότητά μας.

Και θέτουμε τα ακόλουθα ερωτήματα προς την Διοικούσα του ΤΕΕ που αποφάσισε αυτή την προκλητική, όσο και «κούφια» εισήγηση:

Ερώτημα 1: Πώς είναι δυνατόν να διαχωρίζονται επαγγελματικά (σε διαφορετικές ειδικότητες) οι διπλωματούχοι ΣΕΜΦΕ, δεδομένου ότι το δίπλωμά που χορηγεί το ΕΜΠ είναι ενιαίο και αδιάσπαστο;

Ερώτημα 2: Πώς γίνεται ο Ηλεκτρολόγος που λαμβάνει όλη την ειδικότητα, να μπορεί να εξασκήσει το επαγγελματικό δικαίωμα του "Μηχανικού ΕΜΦΕ" (που υποτίθεται εγκλείει το σύνολο των δεξιοτήτων του διπλωματούχου ΣΕΜΦΕ), χωρίς να έχει παρακολουθήσει το αντίστοιχο συνολικό πρόγραμμα σπουδών;

Ερώτημα 3: Για ποιόν λόγο δεν προτάθηκε η συγκεκριμένη υποειδικότητα κάτω από μία (όποια από τις δύο ή οποιαδήποτε άλλη) και μόνο ειδικότητα; Μήπως η πρόταση αυτή είναι προθάλαμος για μια επερχόμενη διάσπαση (ενδεχομένως και απορρόφηση από τις αντίστοιχες σχολές των προτεινόμενων ειδικοτήτων) της ίδιας της ΣΕΜΦΕ;

Ερώτημα 4: Γιατί η Διοικούσα πήρε απόφαση για ένα τόσο σημαντικό θέμα, χωρίς διάλογο, χωρίς την παραμικρή κουβέντα με τα εν δυνάμει μέλη Μηχανικών ΕΜΦΕ του ΤΕΕ; Μάλιστα γιατί το έπραξε μία μέρα (σήμερα) πριν την συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας, ενώ η ανάρτηση στο site της αντιπροσωπείας έγινε το μεσημέρι;

Ο Σύλλογος αύριο Σάββατο 13 Απριλίου θα δώσει το δυναμικό παρόν στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ (Σάββατο 12/4, ώρα 10:00, στο ΕΒΕΑ) με την δύναμη του δικαίου και των (προφανέστατων) επιχειρημάτων και θα εκφράσει την διαφωνία και την πλήρη εναντίωσή του σε αυτή την προχειρότατη, επιστημονικά έωλη και διασπαστική εισήγηση.

Να είμαστε όλοι εκεί.

Για το ΔΣ,
Ο Πρόεδρος

Meet-up Ένταξης στο ΤΕΕ - 21/3/2019

αναρτήθηκε στις 24 Μαρ 2019, 9:32 π.μ. από το χρήστη Dimitrios Karalis   [ ενημερώθηκε 24 Μαρ 2019, 9:34 π.μ. ]

Οι διπλωματούχοι βρεθήκαμε την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο Upper Athens και γιορτάσαμε την ιστορική αναγνώρισή μας ώς μηχανικοί στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Στην συνάντηση αυτή παρουσιάστηκε η δράση του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια και η σημασία της κίνησης των 15, ώστε να είμαστε σήμερα -και με την βούλα- μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Επιπλέον, εξηγήθηκε ότι ο αγώνας δεν έχει ακόμα τελειώσει, καθώς απομένει το θέμα της ειδικότητας μας με σαφή, απόλυτα καθορισμένα δικαιώματα μηχανικού. Οι διπλωματούχοι μας έχουν διακριτή θέση μέσα στο φάσμα σύγχρονων προβλημάτων τόσο απο υπολογιστική όσο και βασική ερευνητική σκοπιά. Αυτή την θέση είναι που ο δυνατός σύλλογος μας, με την έμπρακτη στήριξη όλης της κοινότητας των διπλωματούχων, θα διεκδικήσει το αμέσως επόμενο διάστημα μέσα στο ΤΕΕ.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και συμμετοχικά!


Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου.

1-10 of 94