Επικείμενη Ένταξη της Σχολής μας στο ΤΕΕ

Post date: Mar 01, 2018 9:32:35 PM

Ύστερα από μια μακροχρόνια δικαστική διεκδίκηση και με τις πολύχρονες συντονισμένες ενέργειες του Συλλόγου Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι το ζήτημα οδεύει προς την τελική λύση του. Η τελική δικαίωση θα έρθει όταν θα έχουμε στα χέρια μας και τις επίσημες αποφάσεις του Τ.Ε.Ε.. Ο Σύλλογος Διπλωματούχων, συνεπής στην αδιάκοπη προσπάθεια γύρω από το ζήτημα αυτό θα είναι όπως πάντα ενεργά παρών (βλ. τελικές διαβουλεύσεις), όπως ήταν και μέχρι τώρα ο επισπεύδων σε αυτή τη διαδικασία, ώστε να διασφαλίσει ότι η όποια λύση θα πατήσει πάνω στο κείμενο οδηγό που καταθέσαμε πριν δύο χρόνια (βλ. «Επιστολή Προς ΤΕΕ» / αρ.πρωτ.1438) στα όργανα του Τ.Ε.Ε.

Ήρθαμε σε ευθεία ρήξη με συντεχνιακές και αρτηριοσκληρωτικές αντιλήψεις μέσα και έξω από την σχολή. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να το βάλλουμε κάτω. Ο λόγος που ξανασηκωνόμασταν όλο και πιο δυνατοί ήταν ότι βαθιά μέσα μας εξ αρχής γνωρίζαμε ότι μόνο εμείς, οι διπλωματούχοι, μπορούσαμε αυτόνομα, με αγώνα και σθένος, να κάμψουμε τις όποιες αντιστάσεις και να νικήσουμε.

Η σημασία της ένταξής μας στο Τ.Ε.Ε. είναι τεράστια. Πρώτον, μας κατοχυρώνει στο κομμάτι συμμετοχής στους επόμενους κύκλους ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, όπου θα «τρέξουν» αρκετές διαδικασίες, στις οποίες ο διπλωματούχος της Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. θα έχει αποτύπωμα και αναγνωρισμένα εργασιακά δικαιώματα. Δεύτερον, μας θέτει ενεργούς συμμέτοχους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, όπου θα μπορούμε να επικοινωνούμε τις νέες δυναμικές τάσεις της επιστήμης εκσυγχρονίζοντας και διευρύνοντας τον ρόλο του μηχανικού στην έρευνα και την ανάπτυξη. Τέλος, η σχολή θα αναβαθμιστεί αποκτώντας πλέον το κύρος που της αναλογεί μέσα στο ίδρυμα και αυτό θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στις βάσεις εισαγωγής και άρα στην ποιότητα των εισακτέων συναδέλφων μας.

Για το Σύλλογο,

το ΔΣ

Δημήτρης Κάραλης (Πρόεδρος)

Λευτέρης Ελμαλής (Αντιπρόεδρος)

Βαγγέλης Αλμπάνης (Γραμματέας)

Σοφία Ευαγγελίδη (Ταμίας)

Αριστούλα Σιμιτζή (Μέλος)