Οι Πρώτοι Σεμφίτες Μηχανικοί ΤΕΕ - 27/3/2020

Post date: Apr 04, 2020 2:39:26 PM

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι πριν από μερικές μέρες, εγγράφηκε και επίσημα η πρώτη "φουρνιά" διπλωματούχων μας στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας κάτω από τον διακριτικό τίτλο "Μηχανικός Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών".

Για τον Σύλλογο Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ, το αποτέλεσμα αυτό είναι το επιστέγασμα μιας πολυετούς προσπάθειας με συνέχεια και ένταση. Μέχρι την προσφυγή των διπλωματούχων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η δήλωση της ένταξης της ΣΕΜΦΕ στο ΤΕΕ ακουγόταν τουλάχιστον ουτοπική. Σήμερα, έχουμε πλέον τους πρώτους Μηχανικούς των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών και επίσημα. Κι αυτό είναι ένα κτήμα για χιλιάδες διπλωματούχους μας.

Ωστόσο, τώρα είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη να υπάρχει ενότητα και συμμετοχή στο Σύλλογο, μιας και πλέον ανοίγει το κεφάλαιο της συλλογικής διεκδίκησης των επί μέρους επαγγελματικών δικαιωμάτων μέσα στο ΤΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, εκκρεμεί μέχρι και σήμερα η απάντηση στην επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του συλλόγου Κος Κάραλης στα μέσα Ιανουαρίου προς τον Πρόεδρο Διοικούσας ΤΕΕ Κο Στασινό (βλ. επισυνημμένο), καθώς και τον Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Κο Μήλη, όπου θέτουμε ερωτήσεις για την αποσαφήνιση του περιεχομένου άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας των διπλωματούχων μας, αλλά και για την διευθέτηση κάποιων ανοικτών μέχρι και σήμερα εκκρεμοτήτων των 15 από πλευράς του επιμελητηρίου.

Για οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί μας μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail gradsemfe@gmail.com.

Ελπίζουμε, αυτές τις δύσκολες μέρες, να είσαστε όλοι καλά και να βγούμε όλοι πιο δυνατοί μέσα από αυτή την περιπέτεια!

Το ΔΣ του Συλλόγου,