ΤΥΠΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΣΕΜΦΕ

Post date: Jul 28, 2021 8:52:49 AM

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου,

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι η Σύγκλητος του Ε.Μ.Π. έκανε δεκτό το αίτημά μας, αμέσως μετά την απόφαση της Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. στις 5/10/2019 και με την πρόσφατη επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου προς τον Πρύτανη Ε.Μ.Π., Καθηγητή Χημικών Μηχανικών, κο Μπουντουβή στις 8/6/2020, αφού πρώτα και η Σχολή το είχε υιοθετήσει στα αρμόδια όργανά της, για την αναγραφή στον ΠΑΠΥΡΟ της ιδιότητας του μηχανικού, ως εξής:

“ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ”

(όπως φαίνεται στην επισυναπτόμενη απόφαση και στο σχετικό συνημμένο)

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ύστερα από την ένταξή μας στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) στις 23/2/2019, όπου έκτοτε πάνω από 50 συνάδελφοι έχουν γίνει μέλη σε αυτό. Η "πόρτα" του Τ.Ε.Ε. άνοιξε για όλους τους διπλωματούχους ΣΕΜΦΕ ύστερα από την επιτυχή κατάληξη του δικαστικού αγώνα των 15 διπλωματούχων στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τη συνεχή παρουσία και διαχείριση του Συλλόγου όλη την τελευταία δεκαετία.

Προσωρινά εγγραφόμαστε στο Τ.Ε.Ε. στη συγγενική ειδικότητα του ηλεκτρολόγου μηχανικού, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη ΒΑΣΙΚΗ ειδικότητα για εμάς. Καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε συνεννόηση με το σύλλογο προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση για την εγγραφή τους στο Τ.Ε.Ε. και ο απαιτούμενος συλλογικός συντονισμός με στόχο την άμεση επίτευξη του αριθμού 100, που θα ξεκλειδώσει τη νέα βασική ειδικότητα του Μηχανικού ΕΜΦΕ.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημήτρης Κάραλης (Πρόεδρος)

Λευτέρης Ελμαλής (Αντιπρόεδρος)

Βαγγέλης Αλμπάνης (Γενικός Γραμματέας)

Κωνσταντίνος Στούρας (Ταμίας)

Σοφία Ευαγγελίδη (Μέλος)